Efterskolerne samarbejder med UU-centrene omkring de unge, men vi planlægger selv hvordan vi tilrettelægger og prioritere vejledningen.
Efterskolernes kostskolemiljø giver mulighed for et helt særligt vejledningsrum. Dette skyldes bl.a. elevernes fællesskab og den tætte relation, der skabes mellem elever og vejleder samt de andre voksne på skolen. Derudover møder vi eleverne i mange forskellige situationer, i undervisningen, gennem det praktiske arbejde, ved måltiderne, fritidsaktiviteterne, på lejrskolerne osv.
Vi arbejder på Flakkebjerg Efterskole målrettet hen mod integreret vejledning af unge, som betyder at vejledningen integreres i skolens praksis og derved bliver en del af skolens samlede årsplan. Både din kontaktlærer, linjelærere og bifagslærer snakker med dig om dine planer, og i løbet af skoleåret har du mindst en-to samtaler med en af vores uddannelsesvejledere. De hjælper dig bl.a. med at finde ud af, hvilken ungdomsuddannelse du skal vælge, og hvilke forudsætninger der kræves.
Læs Efterskoleforeningens vejledningssyn og Mål og årsplan for vejledning på FE.