Performance

PERFORMANCE LINJEN ER FOR DIG, DER HAR LYST TIL AT UDTRYKKE DIG GENNEM KROP OG SPROG. DU LÆRER AT VÆRE ”PÅ”, AT BEVÆGE DIG I RAMPELYSET OG AT BRINGE BUDSKABET UD OVER SCENEKANTEN.

Indhold på Performance linjen

Teatret har alle dage haft en betydelig rolle i den folkelige debat. Med sine unikke historiefortællinger har teatret ofte været en vigtig faktor i nye bevægelser og synspunkter på samtiden. Det er det, som vi gerne vil bidrage til med efterskolens Performance linje.

Flakkebjerg er en efterskole med teater, hvor du vil lære at udtrykke dig kropsligt og mundtligt. På Performance linjen modtager du levende undervisning, hvor fagene dansk og engelsk er udgangspunktet for et kreativt arbejde med forskellige dramatiske arbejdsformer og værktøjer. Performance handler om at optræde; at stille sig op og ved brug af sin krop fortælle en historie eller komme med et budskab. Du vil derfor komme til at læse meget litteratur både på dansk og engelsk. Du vil stifte bekendtskab med forskellige analyse- og fortolkningsmetoder, og så vil vi beskæftige os med billeder, reklamer og film og følge med i verden omkring os. De indtryk, vi danner os, bearbejder vi sammen med holdet via teater, skuespil, drama, installationer og andre kropslige udtryksformer – både traditionelle og mere eksperimenterende.

Ud over at vise dit arbejde for andre, vil du opleve forskellige former for dramatisk arbejde på andre skoler og forskellige teatre, under din tid her på vores efterskole.

Vores efterskole med teater er oplagt for dig, der gerne vil arbejde videre inden for kommunikation, formidling og undervisning samt erhverv, hvor man skal kunne komme over scenekanten. Performance linjen er også for dig, der mere målrettet vil arbejde inden for teater eller tage en anden kunstnerisk uddannelse. Et år med performance og teater vil styrke dine evner til at formidle budskaber og til at samarbejde.

Efterskolens Performance linje inkluderer fagene dansk og engelsk, mens øvrige skolefag læses som bifag, oftest niveaudelt på tværs af linjerne.

Pernille Fynbo Gajhede
Lærer på Performance

Som nyuddannet lærer fra Den Frie Lærerskole, er det helt fantastisk at få lov til at starte sin karriere på Flakkebjerg Efterskole. Jeg underviser i de fag jeg brænder for og kan tilrettelægge min undervisning, indenfor de rammer jeg mener, er mest spændende og lærerige for eleverne. Jeg oplever der er en enorm tillid til, at jeg gør mit bedste og så yder jeg også mit bedste -og lidt til. Jeg ser det som et stort privilegie, at få lov til at blive inddraget i de unges liv og hverdag, som jo er det unikke ved at gå på efterskole. Fra morgenhår til godnat knus, fra morgensamlinger til aftente, fra dansk grammatik til perleplader, fra hjemve til vemod over at det snart er slut. #lykkeneratværeefterskolelærerpåflakke

Sasha Vogel
Lærer på Performance

Being a performance teacher at Flakkebjerg Efterskole allows me to do what I love to do – that is performance making, dance, reading and discussing relevant life/world issues, even yoga and massage – and through all this also meeting and collaborating with young people. The tricky part is finding ways of getting through to them, and finding out where the common ground is. How to share my passion for these things with them, and cover a bit of English grammar at the same time.